18+

Ta strona zawiera treści przeznaczone tylko dla dorosłych jeżeli nie masz ukończonych 18 lat, nie powinieneś jej oglądać.

Copyright 2009-2019, Eurozet Sp. z o. o.

Płynne złoto

Wylewasz wodę po ryżu? Popełniasz OGROMNY BŁĄD

05.07.2020  15:07
Wylewasz wodę po ryżu? Popełniasz OGROMNY BŁĄD
Wylewasz wodę po ryżu? Popełniasz OGROMNY BŁĄD Fot: EAST NEWS

Woda po ryżu ma w sobie mnóstwo mikroelemntów. Jej składniki świetnie wpływają na zdrowie i urodę. Jeśli wylewasz ją po ugotowaniu białych ziarenek, popełniasz wielki błąd.

Woda po ryżu to dosłownie płynne złoto w kuchni. Ma w sobie wysoką zawartość witamin z grupy B, kwasu foliowego, żelaza, potasu, magnezu oraz cynku. Jest ona sekretem zdrowia i urody Azjatek i innych osób, które znają jej fantastyczny wpływ na ludzki organizm.

Woda po ryżu jak płynne złoto

Woda po ryżu ugotowanym bez soli świetnie sprawdzi się w razie problemów trawiennych. Picie trzech szklanek takiej wody dziennie może pomóc na biegunkę, zaparcia i umiarkowane bóle brzucha. Jest również świetna dla kobiet w ciąży.

W Meksyku ciężarne potrafią pić dziennie nawet 10 szklanek wody po ryżu, wierząc, że zbawiennie wpływa ona na zdrowie ich oraz dziecka. Taka praktyka jest przekazywana między kobietami sobie nawzajem od pokoleń.

Woda po ryżu rewelacyjnie działa również na urodę. Stosowanie jej jako płukanki do włosów sprawi, że nabiorą one blasku i będą grubsze. Dodatkowo można ją dodać do kąpieli, a korzystnie wpłynie na skórę i przyczyni się do relaksacji całego ciała.

Takie płynne złoto mamy w kuchni bardzo często. Następnym razem naprawdę nie warto się go pozbywać!

Przeczytaj więcej
Komentarze