Oceń
Magda Gessler idealnie wpisała się w trend panującej w Polsce... DROŻYZNY. Znana restauratorka za schabowego chce dostać krocie. Czy klienci są na tyle zamożni, by nabyć jej specjały?
Koszmarna drożyzna zalewa polskie sklepy i targi. Aktualnie nawet warzywa, które kojarzyło się z żywieniem w czasie biedy, są teraz drogie, jak posypane złotem. W tym samym momencie znana z TVN restauratorka, Magda Gessler oferuje swoim klientom schabowego w cenie... niemalże mieszkania! Czy ktoś skusi się na tak drogi rarytas?
Restauracja "U Fukiera" to od lat lokalowy pupilek Magdy Gessler. Właścicielka ma do niej słabość, a i klienci bardzo chętnie właśnie ją najczęściej odwiedzają.
Magda Gessler i miliony monet za schabowego
Serwowane są tam głównie dania kuchni polskiej, ale trzeba za nie zapłacić krocie. Magda Gessler nie bez powodu jest autorytetem kulinarnym — jej przybytki cieszą się zainteresowaniem niezależnie od cen serwowanych tamże pokarmów. Czy w dobie po pandemicznego kryzysu kogoś stać na taki zbytek?
Za najzwyklejszy, klasyczny kotlet schabowy z kapustą zapłacić należy w restauracji Magdy Gessler aż 64 złote. Fani szparagów mogą skusić się na to warzywo podane z prażoną na maśle bułką tartą za 49 złotych, a jeśli ktoś chce zaszaleć z golonką duszoną na piwie — to należy się za tę przyjemność 55 złotych. Mimo to "U Fukiera" zawsze są tłumy.
No cóż, wychodzi na to, że lokalach Magdy Gessler możemy liczyć na astronomiczne koszty. Restauratorka proponuje bowiem zawrotnie wysokie ceny również innych produktów i usług, takich jak: makowiec, pączki czy okazjonalny catering świąteczny. Najważniejsze, że na brak klientów nigdy nie narzeka.
Oceń artykuł

