18+

Ta strona zawiera treści przeznaczone tylko dla dorosłych jeżeli nie masz ukończonych 18 lat, nie powinieneś jej oglądać.

Copyright 2009-2019, Eurozet Sp. z o. o.

CENA ZWALA Z NÓG

Wykwinty Sylwester u Magdy Gessler

16.12.2021  21:07
Sylwester u Magdy Gessler kosztuje KROCIE.
Sylwester u Magdy Gessler kosztuje KROCIE. Fot: Artur Zawadzki/REPORTER

Chcecie świętować Sylwestra u Fukiera, w restauracji Magdy Gessler? Jeśli macie na zbyciu dużo gotówki, to możecie się skusić na realizację tego planu. Miliony monet z całą pewnością zapewnią Wam dobrą zabawę u znanej restauratorki. 

Magda Gessler dba o fanów jej talentu kulinarnego. Zawsze pamięta, by ich czymś zaskoczyć, szkoda tylko, że często największym zaskoczeniem są... wygórowane ceny. Czasami jednak restauratorka znana z telewizji TVN pamięta, by ostrzec też przed złej jakości produktami spożywczymi, takimi jak śledzie z supermarketu.

Tym razem gospodyni Kuchennych Rewolucji postanowiła zadbać o sylwestrową rozrywkę Polaków. Magda Gessler zaprasza na Sylwestra do restauracji U Fukiera! Z pewnością będzie to wykwintne przyjęcie i to za niemałą cenę! Za tę przyjemność trzeba zapłacić krocie.

Sylwester u Magdy Gessler kosztuje KROCIE

"Super Express" dotarł do cennika i szczegółów organizacji Sylwestra w restauracji U Fukiera. "Magda Gessler wraz z szefem kuchni Patrykiem Burnickim przygotowali dla Was wykwintne i wysmakowane menu, pełne wybornych dań, które nadadzą temu wieczorowi niezwykłości" - głosi oficjalna reklama tego wyjątkowego wydarzenia.

W sylwestrowym menu U Fukiera znalazły się dwie opcje — wegetariańska (z rybami) lub standardowa (mięso i ryby). Za wszystkie potrawy trzeba słono zapłacić, także dosalać zupy już nie ma potrzeby.

Zarówno menu wegetariańskie, jak i standardowe zawiera dziewięć dań. Na liście przysmaków znalazły się m.in. takie potrawy jak: tartinki z aksamitnym tatarem z mazurskiego pstrąga, bouillabaisse, czyli zupa rybaków według Magdy Gessler, pływające foie gras przykryte prawdziwkowymi kapeluszami, jesiotr z Gosławic z delikatnym holendrem, a obok kremowe puree z palonej pietruszki, ziemniaka i Antonówki. Na deser Magda Gessler zaplanowała pijany sorbet!

Za liczne przyjemności podniebienia należy zapłacić 450 zł (menu standard) lub 400 zł (menu wege). Jest to oczywiście kwota za osobę! Jeśli chodzi o alkohol, to goście mają do dyspozycji najbardziej ekskluzywne trunki, które dodatkowo podbijają cenę za kolację. Najtańsza butelka tego trunku kosztuje 290 zł (75 cl, czyli 750 ml), a najdroższa 335 zł.

W karcie alkoholi znajduje się także Dom Pérignon, za który zapłacimy zawrotne... 1400 zł za butelkę (750 ml). Czy kogoś w okresie inflacji i podwyżek wszystkich cen stać na taki zbytek?