Ila ma na koncie?

Pokazali oświadczenie majątkowe Kaczyńskiego

01.07.2020  10:44
Ile zarabia Jarosław Kaczyński?
Ile zarabia Jarosław Kaczyński? Fot: Tomasz Jastrzebowski/REPORTER/East News

Kaczyński ma pieniędzy tyle co kot napłakał? Okazuje się, że jego STAN KONTA nie jest aż taki dramatyczny jak niektórzy sądzą. Rząd opublikował na stronie internetowej Sejmu oświadczenie majątkowe Jarosława Kaczyńskiego. Prezes PiS biedy nie klepie!

Ile pieniędzy ma Jarosław Kaczyński? Jak wynika z oświadczenia majątkowego, prezes PiS wzbogacił się o 22 tys. zł i obecnie ma na KONCIE 104 tys. złotych. Oczywiście to nie wszystko, bo do jego majątku zalicza się także willa na Żoliborzu warta 1,5 miliona złotych.

Jaki majątek ma Jarosław Kaczyński?

Oprócz tego, w oświadczeniu szefa PiS niewiele się zmieniło: uposażenie i dieta poselska, oraz 107 tys. zł kredytu w SKOK. Wciąż nie spłacił także kredytu, zaciągniętego na opiekę nad chorą matką  - podaje „Super Express”.

Kaczyński zadeklarował 94 tys. zł z tytułu pensji poselskiej oraz 30 tys. diety poselskiej. Jaka jest suma wynikająca z emerytury? Trudno powiedzieć, bo w tym miejscu oświadczenie wypełniał chyba jakiś złośliwy lekarz. „Wirtualna Polska” najwyraźniej po skorzystaniu ze wsparcia aptekarzy, pisze, że prezes PiS dostawał też blisko 7 tysięcy złotych emerytury miesięcznie.

Jarosław Kaczyński nie ma udziałów w spółkach i żadnego mienia ruchomego o wartości większej niż 10 tys. złotych.

Co ciekawe, na samym dole oświadczenia majątkowego nie zgadzają się ze sobą daty złożenia oświadczenia przez prezesa PiS i data wpłynięcia do sekretariatu marszałka Sejmu. Kaczyński wpisał datę 24 czerwca. Pieczęć, że oświadczenie wpłynęło, jest datowana na 27 kwietnia – zwraca uwagę WP.pl

Fragment oświadczenia majątkowego Kaczyńskiego
Fragment oświadczenia majątkowego Kaczyńskiego Fot: Sejm