18+

Ta strona zawiera treści przeznaczone tylko dla dorosłych jeżeli nie masz ukończonych 18 lat, nie powinieneś jej oglądać.

Copyright 2009-2019, Eurozet Sp. z o. o.

Nie jedz tego!

Salmonella w przyprawie. Śmiertelne NIEBEZPIECZEŃSTWO

25.08.2021  19:58
Salmonella w przyprawie
Salmonella w przyprawie Fot: PIOTR JEDZURA/REPORTER

Salmonella jest bardzo niebezpieczną bakterią, która może spowodować nawet śmiertelnie groźne zatrucie pokarmowe. Znaleziono ją w popularnej przyprawie. Polscy konsumenci muszą na siebie uważać.

Salmonella stanowi śmiertelne zagrożenie dla wielu organizmów. Przekonali się o tym kiedyś goście bardzo pechowego wesela, którego nie przeżył ojciec pana młodego. Należy tej bakterii za wszelką cenę unikać.

Salmonella w przyprawie

Po spożyciu posiłków skażonych salmonellą konsumenci mogą skarżyć się na bóle brzucha, nudności, biegunkę i wymioty. Jeśli ktoś ma osłabiony organizm, zakażenia może nawet nie przeżyć. Z tej przyczyny GIS często sprawdza wprowadzone na rynek pokarmy. Czasami zdarza się, że groźne mikroorganizmy znajdują się w rzeczach dopuszczonych do obrotu. Tak jest tym razem.

W przyprawie "Kurkuma suszona" wykryto salmonellę. Produkt został natychmiast wycofany ze sprzedaży przez GIS. Absolutnie nie należy spożywać zainfekowanej partii przyprawy. Poniżej podajemy wszelkie szczegóły dotyczące niebezpiecznego produktu.

  • Produkt - Kurkuma, 100 g
  • Zakład pakowania - FISTASZEK, Joanna Małysz, Dzielce 27, 22-463 Radecznica
  • Numer partii - P 14 05
  • Data minimalnej trwałości - 12.2022

Jeśli posiadacie pechową przyprawę w domu, najlepiej wyrzućcie ją lub zwróćcie do sklepu albo bezpośrednio do producenta. Pamiętajcie, że zdrowie zawsze jest najważniejsze!

Czytaj także
Przeczytaj więcej